Sunucuda bildiğiniz üzere Wedding Area'ya gidip tek bir komut ile evlenebiliyorsunuz fakat sunucu içerisinde DOJ bölümünde Family Law(Aile Hukuku) ile ilgili bir bölüm bulunuyor. https://www.rina-roleplay.com/gtav/index.php?topic=30928.0
Evlilik rollerinin DOJ üzerinden ilerletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Evlilik ve boşanma davaları oyuncular arasında açılabilir ve bu şekilde rolün gidişatı sürdürülebilir. Bu sayede sunucudaki evlilik rolleri daha temele oturtulmuş olur. İnsanlar gerçekten düşünerek bu rollere girerler.
Ayrıca bazı oyuncular aynı soyada sahip olmadan evlilik rolüne girmeye çalışıyor. Bunun sistemsel olarak engellenmesi gerektiğini düşünüyorum.
DOJ kısmında " İsim değişiklikleri: Evlilik soyadınızı korumak veya doğum adınıza geri dönmek" şeklinde bir madde bulunuyor. Bu maddeye bağlı olarak evlilik rolü için yalnızca soyad için NC Hakkı sağlanabilir. Bu sayede aile birliği kurulmuş olur. Boşanma gerçekleşirse ise sanki isim değişmemiş gibi eski soyadına dönüş sağlanabilir. Yani sadece soyisim uyumu bu şekilde DOJ başvurusu ile sağlanabilir.
Günde kaç kişi evlenip boşanıyor biliyor musun? OOC olarak nikah memuru olsan yetişemezsin
Alıntı yapılan: TakaReis - 27 Aralık 2025, 08:32:30Günde kaç kişi evlenip boşanıyor biliyor musun? OOC olarak nikah memuru olsan yetişemezsin
Evlilik sistemi çok büyük ölçüde evlilik dostluk kanıtı sayıldığı için DM arayan kişiler tarafından kısa yoldan dostluk kazanmak için yapılıyor. Bunun dışında çok kısa roller ile bir iki günde karar alınıp evlilik rolleri yapılıyor ve bu da absürt oluyor. Bu sistem ile birlikte evlilik gerçekten ciddi bir zemine oturtulur ve bedelleri olur(Avukat, dosya masrafları vs.) İnsanlar 2 gün sonra boşanacağı birisiyle evlenmez. Gerçekten bu tip rol yapan oyuncular sistemi kullanmış olur. Evlilik sürecinin zorlaşması da günlük yapılacak evlilik sayısını zaten oldukça düşürür. En azından ben böyle düşünüyorum. :cheers2:
yok desteklemedim :ret:
Boşanma vs. durumları için şuan DoJ'un dava yoluyla da ilgilendiğini biliyorum fakat evlenmek için dava açmak zorunda kalmak saçma olabilir.
Amerika üzerindeki evlilik işleri devletin dairelerinden değil, yerel yönetimler üstünden yürütülür. Bu yerel yönetimler bir nevi bizdeki noterlere benzer. Bu yüzden desteklemedim.
Evlendiğimiz insan bir anda oyunu bırakmak isteyebilir, falan filan bu gibi durumlarda tek taraflı dava ile uğraşmak bizide soğutabilir. Soy-ad olayında da kişi istersen kendi soyadını kullanır, isterse eşinin soy adını kullanır mantığı olabilir.
Alıntı yapılan: Sizophrens - 29 Aralık 2025, 13:15:32Evlendiğimiz insan bir anda oyunu bırakmak isteyebilir, falan filan bu gibi durumlarda tek taraflı dava ile uğraşmak bizide soğutabilir. Soy-ad olayında da kişi istersen kendi soyadını kullanır, isterse eşinin soy adını kullanır mantığı olabilir.
Haklı, buna istinaden evli karakterlerden birinin belli bir süre hiç oyuna girmemesi durumunda dava gereksinimi görülmeyebilir, sistem evliliği otomatik düşürebilir.
Alıntı yapılan: Riot - 27 Aralık 2025, 13:17:06Boşanma vs. durumları için şuan DoJ'un dava yoluyla da ilgilendiğini biliyorum fakat evlenmek için dava açmak zorunda kalmak saçma olabilir.
gereği yok gibi.
yok
Selamlar,
Evlilik sisteminin sadece bir komuttan ibaret olması yerine, halihazırda aktif olan DOJ ve Aile Hukuku mekanizmalarına entegre edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu öneri, sunucudaki "Aile" ve "Birlik" rollerini çok daha sağlam bir temele oturtacaktır.
Önerinin Desteklediğim Kritik Noktaları:
- DOJ Entegrasyonu ve Rol Derinliği: Evlilik ve boşanma süreçlerinin mahkeme/başvuru yoluyla ilerlemesi, hukukçular ve oyuncular için yeni rol kapıları açacaktır. Bu sayede evlilikler daha ciddi ve düşünülerek yapılan rollere dönüşür.
- Soyadı Uyumu ve Aile Birliği: Evli kişilerin farklı soyadları kullanması aile rolünün ruhuna aykırı duruyor. Sistemsel bir soyadı zorunluluğu, ciddiyeti artıracaktır.
- Özel NC (İsim Değişikliği) Hakkı: Evlilik süresince partnerin soyadını almak için sağlanacak özel NC hakkı ve boşanma durumunda eski soyadına ücretsiz/sistem tarafından dönüş imkanı, oyuncuların kimlik karmaşası yaşamasını önleyecektir.
- Resmi Kayıtlar: Bu sistem sayesinde sunucudaki aile kütüğü ve kayıtları daha profesyonel bir şekilde tutulabilir.
Bu değişikliğin, sosyal rollerin kalitesini artıracağını ve "troll" amaçlı evliliklerin önüne geçeceğini düşünüyorum.
İyi forumlar dilerim.
sunucuda bazı şeylerin rolünü yapmak isteyenler bir şekilde o rolü yapabiliyor. örnek dini bir oluşum yok ama rastgele birisi papaz kombini yapıp o rolü gerçekleştiriyor ya da ıc de karakterler arasında yaşanan bir sorun olduğunda dava rolleri falan yapan oyuncularda var.
kısaca rolünü yapmak isteyen herkes yapabilir, bunu faction a dayatmaya gerek yok
Gelecek güncellemelerde bu sistemin suistimalinin engellenip, rol çeşitliliğini artırmak için bunlar dava rollerine bağlanacak.