Örneklemek gerekirse bana ait işletmenin kamera kayıtları kanıt olarak beyan edilmiş ama ben bu kamera kayıtlarını birine verme rolünde bulunmadım. CCTV, Closed-Circuit Television adı üstünde kapalı devre bir bağlantıdır ve buna erişim kısıtlıdır. Bu da kanıt elde edinme durumlarında metagaming durumu doğurmaktadır.
Bir roleplay sunucusunda, özel mülke ait kameralar rolsüz şekilde beyan edinilmemelidir diye düşünüyorum. Şablona ek bir şart olarak eklenmeli ve davacı/davacı vekili bu kanıtları rol ile elde ettiğini yönetime ve davalıya sergilemeli.
Katılıyorum :like:
kesinlikle katılıyorum.
olur
OOC şikayetten çok farkı kalmıyor. Destek :onay:
:like:
zaten boyle islemiyor mu? islemiyorsa sıkıntı buyuk
destek :anlas:
Alıntı yapılan: OnlyWord - 27 Kasım 2025, 02:57:35zaten boyle islemiyor mu? islemiyorsa sıkıntı buyuk
Hayır, işlemiyor. Davacı/vekil kafasına göre kendi video kaydını özel mülke ait kamera kaydı olarak beyan ediyor.
varsayımla olacak iş değil delil olarak nitelendirilip olayın "vaka" kısmını LEO taraflı giderek çözülmesi gerek.
sıkıntı kardeşim ya, unutmamak lazım bir yerlerde bizi izleyen kameralar var
Sadece bu konuda değil, aynı şekilde verilen "silahı var" "madde taşıyor" "ruhsatsız silah ile avcılık yapıyor" tarzı ihbarlarda da kanıt istenmeli, maalesef ki departman verilen ihbara uyup direkt olarak kişinin arabasını ve üstünü arayabiliyor, bu durumu çok kez yaşadım tek olduğumu da düşünmüyorum.
Ek olarak mantıklı bir ar-ge olmuş, gereken yapılır.
Alıntı yapılan: lwkey - 27 Kasım 2025, 14:32:17Sadece bu konuda değil, aynı şekilde verilen "silahı var" "madde taşıyor" "ruhsatsız silah ile avcılık yapıyor" tarzı ihbarlarda da kanıt istenmeli, maalesef ki departman verilen ihbara uyup direkt olarak kişinin arabasını ve üstünü arayabiliyor, bu durumu çok kez yaşadım tek olduğumu da düşünmüyorum.
Ek olarak mantıklı bir ar-ge olmuş, gereken yapılır.
Sadece süreci uzatacaktır ama neden olmasın? Ekstra rolden zarar gelmez.
Alıntı yapılan: #Enes - 29 Kasım 2025, 19:29:06Sadece süreci uzatacaktır ama neden olmasın? Ekstra rolden zarar gelmez.
tüm olay işyeri sahibine paslanabilecek rolü de kurtarmak zaten
:like:
:like: :like: