RinaV

Genel => Araştırma & Geliştirme => Okunmuş AR&GE => Konuyu başlatan: KS41 - 27 Ekim 2025, 10:43:39

Başlık: (Prob) San Andreas Eyaleti - Trafik Ceza Kanunları ile ilgili iki mantıklı öneri
Gönderen: KS41 - 27 Ekim 2025, 10:43:39
1. Risk bazlı ceza sistemi

Şu anki sistemde cezalar hep sabit. oysa bunu biraz esnek yapabiliriz. mesela bir hız ihlali var diyelim, şehir içi yoğun trafikte yapıldıysa daha yüksek ceza, boş yolda ise biraz daha düşük ceza uygulanabilir. Böylece ceza hem adil olur hem de sürücüler daha dikkatli olur. yani ceza miktarını ihlalin riskine göre ayarlayan bir sistem oluşturabiliriz.

2. Ödüllendirme mekanizması

Sadece ceza vermek yerine, kurallara uyan sürücüleri de teşvik edebiliriz. Örneğin 3 ay boyunca hiç ihlal yapmayan sürücülere indirim, puan veya trafik sigortasında avantaj verebiliriz. Bu hem insanların motivasyonunu artırır hem de kurallara uyumu teşvik eder. Yani sistem hem cezayı hem ödülü kapsayacak şekilde dengelenebilir.
Başlık: Ynt: (Prob) San Andreas Eyaleti - Trafik Ceza Kanunları ile ilgili iki mantıklı öneri
Gönderen: aistha - 27 Ekim 2025, 15:39:36
1  :dislike:

2  :like:   :dislike:
Başlık: Ynt: (Prob) San Andreas Eyaleti - Trafik Ceza Kanunları ile ilgili iki mantıklı öneri
Gönderen: mustaine - 29 Ekim 2025, 20:57:57
iki öneri de kulağa hoş gelse de, pratikte yapması zor ve uğraştırıcı olur gibime geliyor.
Başlık: Ynt: (Prob) San Andreas Eyaleti - Trafik Ceza Kanunları ile ilgili iki mantıklı öneri
Gönderen: Ecelimbe - 29 Ekim 2025, 21:05:46
İki öneriyide desteklemiyorum, ihlalin riskine göre insiyatif yetkisi zaten kolluk kuvvetlerinde, trafikte kurallara uyan sürücülere ödül verirsen insanlar bu ödülü iş haline getirir, birini ödüllendirdim derken başına daha büyük işler açabilme olanağı yüksektir.
Başlık: Ynt: (Prob) San Andreas Eyaleti - Trafik Ceza Kanunları ile ilgili iki mantıklı öneri
Gönderen: MacbetH - 30 Ekim 2025, 01:22:13
İlk konuda insiyatifi memura vermek, bilemedim. İkinci konu kesinlikle gelmeli. Kişiye 3 ay içerisinde ceza yazılmadıysa sigortasına yüzde 10 indirim gelmeli. 6 ay ceza yemediyse yüzde 25 indirim gelmeli. 1 yıldır ceza yemediyse yüzde 50 indirim gelmeli. Gerçek hayatta da sistem buna benzer işliyor. Ne kadar az kaza yaparsan sigortan o kadar düşük geliyor.