Kimine göre iyi kimine göre ise kötü, ama sunucuya yeni eklenen bu araç yasağı hakkında olmaması gereken bir şey var, o da araç yasağının deniz taşıtlarını etkileyecek olması, bazı kişiler tarafından "ihlal yapmasaydın, ihlal yaptığın için yasaklandı" tarzı yorumlar tabi gelecektir.
Ama kişi zaten CR İhlalini kara yoluyla işliyor, yolda sürüyor- yolda çarpıyor. Bir kişinin birini örneğin BMW ile ezmesi denizdeki gemiye sürüp-sürememesini etkilememeli bence. Artık bu yasağın kişinin rolünü-rollerini kitleyeceğini geçtim. Kişi en azından meslek yapabilmeli boş-boş 7 gün boyunca gezmek çokta eğlenceli olmayabilir.
Cezanın eğlenceli olmasına gerek yok bence. Adı üstünde "Araç Yasağı", "Araba" değil. İhlal yapmamak için ekstra bir sebebi olur para kasamamak. Bana kalırsa makul. Rol yapabilir insanlarla o sürede.
Kanka yasağı kendim yiyorum diye yazmadım bende para kassam ne kasmasam ne, ben yiyeceğim mesela 7 gün oynamayacağım. Oyun kitlenicek çünkü. Zaten yaptığın ihlalin cezasını jail yatarak alıyorsun, birde üstüne 7 gün gibi uzun bir süre beklemek. Bilmiyorum yetkililerin içi rahatsa sorun yok.
Başka tekneleri rampa olarak kullanıp uçanları görmedik değil.
Tekneyi bilmem de bisiklet sürmelerine izin verilmeli, en azından ulaşım sağlarlar.
Zaten olayı senin oyundan alacağın eğlenceyi kısıtlayarak o ihlali tekrar işlememeni sağlamak, dünyadaki her yerde ceza sisteminin amacı bu.
Alıntı yapılan: ŞEKER - 21 Eylül 2025, 19:33:18Tekneyi bilmem de bisiklet sürmelerine izin verilmeli, en azından ulaşım sağlarlar.
Bisiklet serbest yalnızca zaten.
:kurukafa:
Cezalar yıldırmak için, yasak olması tabi güzel. Ama tek CR'de 7 gün yemek abartı ve acımasızca kanka, kişinin CR ihlallerinin sayısına göre, ya da ihlal yaptığı sıklığa göre yasağın süresinin 1-3-7 gibi sıralı artış kademesinde hareket etmesi en uygun seçenek olacaktı bence.
Mesela biri haftada 3 kez CR atıyor, diğer bir kişinin ise sicilinde hiç ihlal yok. İkisi de CR attığında aynı muameleyi görecek, bir tek bana mı saçma geliyor?
Alıntı yapılan: lwkey - 21 Eylül 2025, 20:21:10Cezalar yıldırmak için, yasak olması tabi güzel. Ama tek CR'de 7 gün yemek abartı ve acımasızca kanka, kişinin CR ihlallerinin sayısına göre, ya da ihlal yaptığı sıklığa göre yasağın süresinin 1-3-7 gibi sıralı artış kademesinde hareket etmesi en uygun seçenek olacaktı bence.
Mesela biri haftada 3 kez CR atıyor, diğer bir kişinin ise sicilinde hiç ihlal yok. İkisi de CR attığında aynı muameleyi görecek, bir tek bana mı saçma geliyor?
Katıldım, 3 CR jaili olan kişinin yada 1 den fazla CR'den jail yiyen kişiye atılmalı
(https://i.hizliresim.com/k2dj8jl.jpg)
Bu cezanın asıl amacı oyuncuların gerçek hayatta araç kullanırmışcasına kullanmasını sağlamaktır. Gerekirse otuz-elli mph ortalama ile dikkatli şekilde süreceksiniz.
Psikolojik bir ceza bu, beyine işlemesi gerekir. "Pardon" diyilip geçilecek bir durum değil, bu cezanın sürekli kalacağını da sanmıyorum. Eğer etkisi oldukça yüksek olursa, oyuncular sürüşlerini düzeltirse eğer, kaldırılır elbette.
Toxic bir bireysin bu arada.
su oyunda araba kullanmayı beceremeyen (cok kolay sadece kendi seridinden yavasca surcen ve donerken sagına soluna bakcan yavaslayıp) birisi bırak diğer araçları kullanamamayı direkt sunucuya girememeli bence. daha wasd'ye basmaktan aciz insanlardan rol yapmaları beklenemez
gereksiz
Alıntı yapılan: rinyata - 22 Eylül 2025, 14:16:11(https://i.hizliresim.com/k2dj8jl.jpg)
Bu cezanın asıl amacı oyuncuların gerçek hayatta araç kullanırmışcasına kullanmasını sağlamaktır. Gerekirse otuz-elli mph ortalama ile dikkatli şekilde süreceksiniz.
Psikolojik bir ceza bu, beyine işlemesi gerekir. "Pardon" diyilip geçilecek bir durum değil, bu cezanın sürekli kalacağını da sanmıyorum. Eğer etkisi oldukça yüksek olursa, oyuncular sürüşlerini düzeltirse eğer, kaldırılır elbette.
Toxic bir bireysin bu arada.
(https://i.hizliresim.com/7rgg7pv.jpg) (https://hizliresim.com/7rgg7pv)
Senin anlamadığın şey şu; Bir ihlali tamamen yok edemezsin, her zaman o ihlal kasıtlı-kasıtsız yapılır. Bugüne kadar tek bir ihlalsiz sunucu gördünmü? İnsan ihlal yaparken zevk alır yasak olduğu için bunu yaparken -Dopamin- devreye girer çünkü sistem buna izin vermiyor ama sen yapabiliyorsun.
Bakıldığında araçları çarpıştırmak ne kadar eğlenceli? Nihayetinde bu bir oyun eğlenmek için oynuyoruz hepimiz, kimleri tanıyoruz eğlenemediği rol yapamadığı için oyunu sadece alt-tabda tutuyor saatlerce, sunucudaki rol çeşitliliği de git gide azalıyor zaten, trans ya da erp rollerinden geçinmiyor sunucu. Nihayetinde sen bile arkadaşının aracına vururken-takla attırırken seviniyorsundur-eğleniyorsundur.
İhlali yok etmeye çalışmak yerine yapanı cezalandırırsın, Jail işlemi uygularsın Hera ek olarak araç yasağı da getirmeyi tercih etmiş, kötü bir şey demiyoruz zaten. Sadece yapılan tek -bir- ihlal yüzünden kişi 7 gün boyunca hiçbir şey yapamayacak tam anlamıyla hiçbir şey, ne kadar doğru?
Alıntı yapılan: ŞEKER - 21 Eylül 2025, 19:33:18Tekneyi bilmem de bisiklet sürmelerine izin verilmeli, en azından ulaşım sağlarlar.
Alıntı yapılan: lwkey - 22 Eylül 2025, 17:54:067 gün boyunca hiçbir şey yapamayacak tam anlamıyla hiçbir şey, ne kadar doğru?
Adam sunucudan yedi gün ban yemiyor, araç kullanamıyor sürece. Bisikletine biner, gider rol yapar yedi gün. Bence gayet doğru.
Çok mantıksız düşünce, ayriyetten en kötü gemi sürmek serbest olsun en azından.
Araç sürüş yasağı güzel, gemi ve bisiklet sürmeye izin verilebilir.
bisiklet serbest zaten, tekne de kullanamasınlar diğer tekneleri falan deviriyolar. şeridimde giderken karşıdan gelen spor arabanın beni ucurmasından cok sıkıldım :p:
Roleplay sunucusunda "Pardon" diyerek geçiştiren bir kitle için az bile sayılacak süreler, arttırılması gerekiyor. :dislike:
Bence yerinde bir karar. Hatta buna ek olarak MKİ ihlali vs ihlallerde mekanik yapması kısıtlanabilir. Ve bir çok şey de buna dahil olabilir. Amaç illegali bitirmek değil. TOXİC oyuncuyu yıldırmak. Burası RP sunucusu vurup "Pardooon" veya "İyi misiiin?" tarzı şeyleri chat üzerinde görmek istemiyoruz. Kaza yaptıysan geç kardeşim paşa paşa rolünü yap ve bitir.
Bence diğer ihlallere de eklemeler yapılabilir. Cezalar artarak sağlıklı bir RP ortamı oluşturulabilir. İyi forumlar. Bol eğlenceler.
İyi yahu böyle, ayrıca bisiklet kullanılıyormuş zaten. Gayet yerinde bir uygulama bence, zaten amacı rol yapmak olan -ki olmalı- bir birey bisikletle de bunu sürdürebilir. Ulaşımı bayağı kısıtlanmış olacak belki ama ihlali yapan da o en nihayetinde, öyle değil mi? Desteklemiyorum, böyle iyi.
Aksine, CR jaillerinin fazlalığını görünce az bile diyorum. Neredeyse sıfıra indirmek için bu süre her CR jailinde katlanacak bir sistem yakında gelecek.