Selamlar. Trafiğin düzenini tehlikeye atıp diğer vatandaşların hayatını hiçe sayarak araç kullanan kişiler için "Tehlikeli sürüş" başlığı altında hapis cezası uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Keza rolünü yansıttığımız Amerika'da tehlikeli sürüş yapmanın sadece para cezası değil, hapis cezası da bulunuyor. Bu eyalet yasasının uygulanmaya başlamasından sonra OOC ihlal derecesinde değerlendirilebilecek araç sürüşlerinin ciddi düzeyde azalacağını düşünüyorum.
:like:
katılıyom da herkes jail yer isyan ve darbe artar
10 kişiden 8 i jaile girer
Destek :onay: (TCS de gelsin artık pls her yer lastik izi)
Yani destekliyorum ama polislerin sırf tehlikeli sürüyor diye bir kişiyi kovalaması durumunda bunu kötüye kullanan çok kişi olur. Sırf 60-120dk beklemek uğruna 30-40dk keyif ala ala kaçacak 100 tane adam tanıyorum.
Alıntı yapılan: Laurant - 18 Temmuz 2025, 21:42:03Yani destekliyorum ama polislerin sırf tehlikeli sürüyor diye bir kişiyi kovalaması durumunda bunu kötüye kullanan çok kişi olur. Sırf 60-120dk beklemek uğruna 30-40dk keyif ala ala kaçacak 100 tane adam tanıyorum.
kanıt şart
gereği yok cezanı yaz geç
senin bileceğin iş
Alıntı yapılan: OnlyWord - 18 Temmuz 2025, 18:57:21Selamlar. Trafiğin düzenini tehlikeye atıp diğer vatandaşların hayatını hiçe sayarak araç kullanan kişiler için "Tehlikeli sürüş" başlığı altında hapis cezası uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Keza rolünü yansıttığımız Amerika'da tehlikeli sürüş yapmanın sadece para cezası değil, hapis cezası da bulunuyor. Bu eyalet yasasının uygulanmaya başlamasından sonra OOC ihlal derecesinde değerlendirilebilecek araç sürüşlerinin ciddi düzeyde azalacağını düşünüyorum.
yok abi kimseyi ezmediysen bir suc olmamali yoksa sunucudaki tum oyunculari hapishanede goruruz iyi gunler iyi forumlar desteklemedim
evet
bence gereği yok.
kesinlikle destekliyorum, halihazırda kolluk kuvvetlerinin yeteri kadar tehlikeli sürdüğünü düşündüğü kişilerin ehliyetine el koyma yetkisi var. Buna ek olarak bu kadarı da cana kast/maddi zarar dedirtecek kaza veya sürüşlerin hapis cezasıyla sonuçlanması gerektiğini düşünüyorum.
yukarıda da bahsedildiği gibi, bu durumun NON-RP Driving'in önemli ölçüde önüne geçeceğinden de şüphe yok. 3-5 dakika boyunca kaldırımdan inmeden/ters şeritten dümdüz giden bir aracın sürücüsünün kesinlikle hapise girmesi gerekiyor. On beş bin dolar kimsenin umrunda değil artık.
desteklemiyorum
yetkililer buna ooc işlem uygulayabiliyor zaten non-rp driving başlığı altında, uygulanmadığını düşündüğünüz herkesi talep veya şikayet yoluyla şikayet edip cezalandırtabiliyorsunuz.
Kesinlikle katılıyorum.
Tehlikeli sürüşün sadece para cezasıyla geçiştiriliyor olması gerçekten caydırıcılığı azaltıyor. Sonuçta, hem trafiği hem de insanların hayatını hiçe sayarak araç kullanmak, ciddi bir suç ve bunun role uygun bir şekilde yansıtılması gerekiyor. Amerika'daki örneklerde de gördüğümüz gibi, bu davranışın hapis cezası ile sonuçlanması hem gerçekçiliği artırır hem de oyuncuların böyle davranışlardan kaçınmasını sağlar. Bence bu tarz bir düzenleme getirilirse, sadece kuralları daha iyi uygulatmakla kalmaz, aynı zamanda şehirdeki rol kalitesini de ciddi anlamda yükseltir.
Eline sağlık, güzel bir öneri olmuş, umarım hayata geçer. 👍
yok
:dislike:
:dislike:
niye :dislike: baylar burası amerika esas alınan bir rol sunucusu değil mi
Alıntı yapılan: OnlyWord - 20 Temmuz 2025, 19:01:29niye :dislike: baylar burası amerika esas alınan bir rol sunucusu değil mi
işine gelmemek. :onay: amerika :ret: ters serit, ara sokakta 500km hiz, iyi misin? iyiyim :onay:
ic jail degil de bunun ıcın bır polıtıka zaten var yetkılılerımız tarafından uygulanıyor
Alıntı yapılan: ilovespanol - 20 Temmuz 2025, 20:54:17500 km hız yapanı değil, 500 km hızı olan aracı yapanı sorgula kendini gerçekte sheriff sanan arkadas
500 km yapıyor diye de 500 km yapmak zorunda değil sonuçta gerçek hayatta da trafikte araçlar belli kuralları ihlal etmemek adına hız sınırlarının altında ve düzgün sürüyor.
Alıntı yapılan: ilovespanol - 20 Temmuz 2025, 20:54:17500 km hız yapanı değil, 500 km hızı olan aracı yapanı sorgula kendini gerçekte sheriff sanan arkadas
tamamdır, haberdar edersin beni de :like:
Kesinlikle olmalı, Cr'i bile azaltabilecek bir kanun
Yok katılmıyorum :dislike:
Olabilir. OOC Jail ile cezalandırılmak yerine bunu role dökmek, kolluk kuvvetlerinin rol kalitesini arttırır. Ayrıca özellikle legal rol yapan oyuncular IC sicil yemekten kaçınacağı için ters şeride girmezler.
Yok ya her ne kadar role play yapıyor olsak ta işin temelinde GTA oynuyoruz. Kimse şehir içinde 25 mil/saat hızla gitmez.
:ret: :ret:
Destekliyorum, iyi bir etkisi olacağını da düşünüyorum. Kimse sizden bir oyunda kırmızı ışıklara varana kadar kurallara uymanızı istemiyor. Basit bir şey. Şerit çizgilerine uy, sakin sür, dana gibi hareket etme. "Kimse şehir içinde 25 mil/saat hızla gitmez." Aklınızda böyle şeyler varsa merak etmeyin, şehir içinde hız limiti 25mph değil.
Alıntı yapılan: yeterli - 22 Temmuz 2025, 06:22:42Destekliyorum, iyi bir etkisi olacağını da düşünüyorum. Kimse sizden bir oyunda kırmızı ışıklara varana kadar kurallara uymanızı istemiyor. Basit bir şey. Şerit çizgilerine uy, sakin sür, dana gibi hareket etme. "Kimse şehir içinde 25 mil/saat hızla gitmez." Aklınızda böyle şeyler varsa merak etmeyin, şehir içinde hız limiti 25mph değil.
pd olsaydım kesinlikle desteklerdim cunku yuzde yuz isime gelirdi her onume gelene de siren yakardım lakin pd/sd degilim ve isime gelmiyor zaten para cezası kesiyorsunuz bence gelmemeli :uzgun:
gereksız arge acma yarısması mı var
kral hani iyi hoş roleplay eyvallah ama her cacığada jail nereye kadar, şöyle diyim gözaltı mevzusu var jailden daha caydırıcı sayılabilir zaten ondan dolayı hiç gerek yok yani böyle bir topa girmeye.
Bkz: kazara cana kast