RinaV

Genel => Araştırma & Geliştirme => Okunmuş AR&GE => Konuyu başlatan: Bill_Twisted - 09 Temmuz 2025, 20:36:39

Başlık: Hapishane Rolleri
Gönderen: Bill_Twisted - 09 Temmuz 2025, 20:36:39
Buna benzer bir argeyi aylar önceden atmıştım, bu argeme cevap olarakta Hera hali hazırda bir planlarının olduklarını ve ileride bize sunacaklarını söylemişlerdi. Birkaç ay geçti aradan ve illegal rol yapan kişilerin tutuklanması durumunda gözaltına alınacak bir sistem yaptı. Birnevi Amerikalıların adlandırdığı adıyla Holding Cell. Bu gözaltı sisteminde insanlar 4-5 gün bekliyor vs. Buda demek oluyor ki ilerleyen zamanlarda cezaevi için bir sistem gelebilir, buda cezaevi rollerini şekillendirebilir. Buda cezaevindeki rol kalitesinin artmasına sebep olacaktır, çünkü insanlar bir birine noob dm atmayacak yada hapishanenin ortasında afk atmayacaklar. Hapishane sistemi geliyorsa eğer bir takım fikirlerim var ve bunu sizinle paylaşmak istiyorum.

Hücre sistemi (Hapishaneye hücrelerin eklenmesi örnek A Blok Hapishanesi B Blok)
Gardiyanlar (Evet böyle rollerde genelde Gardiyanlar olmazsa olmazdır ve eğerki böyle bir durum gerçekleşirse hapishane de olan troll ve noob dm azalacaktır. Hatta noob dm durumunda ekstra hapishane cezaları verilebilir. Örnek vermem gerekirse A kişisi B kişisini avluda öldürdü veyahut öldürmeye çalıştı, bu durum saldırıda olabilir ve böyle durumlarda kişilerin IC Jail süreleri artışa geçebilir.)

Kantin-Yemekhane sistemi (Hapishane de çeteleşme ve sosyal rol dönmesi açısından yemekhaneler epey iyi gidebilir. Hatta bazı hapishane de olan mahkumlar yemekhane vb yerlerde iş yaparak para kazanabilirler.)

Dövme Alanı (Biraz gereksiz gelebilecek ancak Amerikanın Federal Hapishanelerinde genelde ırklaşmalar olur. Örnek vermem gerekirse Meksikalılar genelde kendi adamları yada ırkdaşlarının bulundurduğu çetelerle takılır ve bu çetelere örnek olarak surenos ve MS13 getirilebilir (Hapishaneye özel çeteler de mevcut..) ve bu çete üyeleri rolsel olarak kendilerine çete dövmeleri yaparak sosyal role daha çok kalite sağlayabilir.)

Hapishaneye Özel Çeteler (İllegal roller bu şekilde daha iyi şekillenebilir ve günümüz Amerikasına daha uygun olabilir. Hapishane çeteleri genelde orada kendi ırkını ve benliğini korumak adına birleşen insanlardan oluşuyor ama yanlış bilinen şey hapishane çeteleri sadece hapishaneye özgü bir şey değil. Aryan Brotherhood, Nazi Lowriders vb tür çetelerin hepsi hapishane de kurulmuştur ama dışarıdada adamları vardır ve faaliyetlerine hem hapishane de hemde dışarıda devam etmektedirler.)

Revir Sistemi (Burasını kısa keseceğim. Brawl veyahut hastalanma rollerinde rolün gerçekçi olması adına revirler olabilir, ayriyetten de hapishane de olan mahkumlar yasaklı maddeyi genelde m*gatlarına soktuklarından ötürü hepatit gibi hastalıklar da taşımaktalar bundan ötürü revir sistemi de hem sosyal hemde gerçekçilik açısından iyi olabilir.)

Duş alanı sistemi (Burasını da kısa keseceğim, genelde mahkumlar 1 haftada 2-3 kere federal hapishanelerde duş alır. Bu duşlarda genelde mahkumlar birbirleriyle sosyalleşir yada sabunu düşürme vakaları genelde meydana gelir.. Tabi böyle roller karşı tarafın rızası olmadan gerçekleştirilemeyeceği için sıkıntı etmenize gerek yok.)

Yakın-dövüş silahı sistemi (Bu biraz extreme olabilir ama Amerika da bulunan federal hapishanelerde mevcut) Amerikanın federal hapishanelerinde genelde mahkumlar kendini korumak için hapishane de kendilerine bıçak yaparlar. Nasıl yaptıklarına dair örnek vermem gerekirse, Jonathan kendini beyazlardan korumak için hücresine giriyor ve diş fırçasını alıyor; daha sonra diş fırçasını duvara yada sivri yerlere arkasını sürterek kendine ucu sivri bir bıçak yapıyor. Tabi bunlar sadece en basit örnekleri, bazıları kaynak atölyesinden demir çalarakta böyle şeyler yapıyor ama Rinanın ortamında böyle şeyler extreme olabilir)
(https://i.hizliresim.com/okdaect.png?_gl=1*1dq2x0m*_ga*MTEyNTIyOTgzMC4xNzM3NTYwNDM1*_ga_M9ZRXYS2YN*czE3NTIwODA3NDkkbzIyOCRnMSR0MTc1MjA4MjQxNSRqNDckbDAkaDA.) (Elde yapılan bıçaklardan örnek. Bu fotoğraf Gta v de mod halinde bulunmaktadır)

Uyuşturucu sistemi (Henüz hiçbir birliğe uyuşturucu onayı verilmedi diye biliyorum, böyle rollerin yapılması o yüzden imkansıza yakın olacaktır. Yinede açıklamak istiyorum: Hapishane de insanlar genelde nakit para kullanmazlar, bazı düşük eyaletli hapishanelerde olabiliyor ancak yüksek seviyelerde böyle değil; bundan ötürü hapishane de bulunan mahkumlar genelde ödemesini sigara paketleriyle başka şeyleri takas ederek kullanır. Bu şeyler arasında uyuşturucu da dahildir, genelde uyuşturucu hapishane de bulunan çetelerin ve eski mafia babalarının geçim kaynağıdır. Hapishane de uyuşturucu ticareti dönmezse hiçbir şekilde çeteler içeride tutunamaz, eğer bu sistem gelirse hem illegal rol bakımından hemde sosyal rol bakımından daha güzel bir yer olabileceğini düşünüyorum..)

Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: miahtybellance - 09 Temmuz 2025, 21:48:25
 :like:
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: Ariesz - 09 Temmuz 2025, 21:56:13
 :fire:  :fire:
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: Rei- - 09 Temmuz 2025, 22:28:27
hapishane rolleri olabilmesi icin önce illegal roller olması lzm  :cigar:
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: Bill_Twisted - 09 Temmuz 2025, 23:16:25
Alıntı yapılan: Rei- - 09 Temmuz 2025, 22:28:27hapishane rolleri olabilmesi icin önce illegal roller olması lzm  :cigar:
Kardeşim illegal roller gayette dönüyor, her illegal rol çatışma yada uyuşturucu satmak gibi roller olmak zorunda değil. Ben hala araba mekanikleyen, kaçak silah ve yakın dövüş silahları satan, insanları darp eden ve duruma görede silahla cana kast edip ck eden çok adam görüyorum. Böyle roller yok diyen insanları pek anlamıyorum.
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: meksikalıomer - 09 Temmuz 2025, 23:17:28
destek
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: sentrius - 09 Temmuz 2025, 23:19:51
DESTEK
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: mustaine - 09 Temmuz 2025, 23:33:01
güzel öneriler, bakalım nasıl olacak.
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: Bill_Twisted - 10 Temmuz 2025, 00:17:36
Alıntı yapılan: mustaine - 09 Temmuz 2025, 23:33:01güzel öneriler, bakalım nasıl olacak.
Abi şimdi sen destekledin mi..
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: Raiwen00 - 10 Temmuz 2025, 00:48:20
 :like:
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: aistha - 10 Temmuz 2025, 02:59:46
 :like:
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: RASHARDCLOUGH - 10 Temmuz 2025, 04:20:33
destek
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: notime2cry - 10 Temmuz 2025, 09:34:55
Alıntı yapılan: Rei- - 09 Temmuz 2025, 22:28:27hapishane rolleri olabilmesi icin önce illegal roller olması lzm  :cigar:
katılıyorum gibi
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: Sizophrens - 10 Temmuz 2025, 09:52:09
 :like:
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: Bill_Twisted - 10 Temmuz 2025, 14:12:58
Alıntı yapılan: notime2cry - 10 Temmuz 2025, 09:34:55
Alıntı yapılan: Rei- - 09 Temmuz 2025, 22:28:27hapishane rolleri olabilmesi icin önce illegal roller olması lzm  :cigar:
katılıyorum gibi
Var zaten illegal yapan
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: Lynkox1 - 10 Temmuz 2025, 14:28:55
Destekliyorum
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: rami - 10 Temmuz 2025, 14:29:34
Adamın bahsettiği hapishane rolleri "PD'ye sıkayım hapse gireyim NC atayım çıkayım" kafasında duranlar için değil, yaptığı illegal rolü derinlemesine ve gerçekçi yapan oyuncular için olduğu zaten AR-GE metninin her bir kelimesinden akıyor. İllegal roller olması vs. gibi iletiler AR-GE'yi desteklemez üstüne zarar verir.

Şahsi fikrimle cevap veriyorum, gayet mantıklı. Az önce söylediğim oyuncu tipini de bir nebze olsun sunucuda rol yapmaya zorlayacak mantıklı bir sistem önerisi (bana göre). Full desteğim! Fakat eklemek istediklerim var, ARGE'nin sırasına göre giderek bunlara ekleme yapacağım, çok spesifik olacak sistemden ziyade oyunculara kalmış şeyler olabilir.

Bahsi geçen A ve B blokları arasında dönecek hapishane kavgaları, alan mücadeleleri ve hatta hapishane üzerinde açılacak. Hapishane içerisinde gerçekleşmesi muhtemel CK rolleri için CK kurallarının yalnızca hapishane bazında esnetilmesi de olası bir karar olabilir.

Hapishane çeteleri birlikleriyse net bir şekilde fazlasıyla renk katacak bir nokta. Kesinlikle bu tarz bir sistemin içinde hapishane çeteleri olması gerekiyor. Hapishane içerisinde ayrı bir hood sistemi, avlunun bölünmesi vb. durumlar oldukça güzel olabilir. Hapishaneye farklı suçlardan giren masum karakter oynayacak arkadaşlarınsa çeteler arasında ki dengeyi kuracağı farklı rollere şahitlik etmek bile aşırı eğlenceli olacaktır. Bu sistem gelirse örnek "hapishane çetesi" birliğini oluşturmak için ekibimle birlikte kollarımı sıvayacağım. Kısacası destekliyorum.
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: Smooth - 10 Temmuz 2025, 14:56:29
tam destek
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: EKOOO - 10 Temmuz 2025, 15:03:51
destekliyorum
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: notime2cry - 10 Temmuz 2025, 16:54:01
Alıntı yapılan: Bill_Twisted - 10 Temmuz 2025, 14:12:58
Alıntı yapılan: notime2cry - 10 Temmuz 2025, 09:34:55
Alıntı yapılan: Rei- - 09 Temmuz 2025, 22:28:27hapishane rolleri olabilmesi icin önce illegal roller olması lzm  :cigar:
katılıyorum gibi
Var zaten illegal yapan
yok demiyorum, (sözde) illegal rol yapıyorum diyen çoğu kişi sadece ÇATIŞMA "ROLÜ" yapıyor. çok çıkmaz bir durum, pd win almaya oynuyor, illegal pdyle rol yapmıyor, illegal pdyle rol yapmıyor diye pd win almaya oynuyor. kısır döngü gibi, asla çözülemez.
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: chas10 - 10 Temmuz 2025, 17:01:02
destek
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: Bill_Twisted - 10 Temmuz 2025, 18:18:10
Alıntı yapılan: notime2cry - 10 Temmuz 2025, 16:54:01
Alıntı yapılan: Bill_Twisted - 10 Temmuz 2025, 14:12:58
Alıntı yapılan: notime2cry - 10 Temmuz 2025, 09:34:55
Alıntı yapılan: Rei- - 09 Temmuz 2025, 22:28:27hapishane rolleri olabilmesi icin önce illegal roller olması lzm  :cigar:
katılıyorum gibi
Var zaten illegal yapan
yok demiyorum, (sözde) illegal rol yapıyorum diyen çoğu kişi sadece ÇATIŞMA "ROLÜ" yapıyor. çok çıkmaz bir durum, pd win almaya oynuyor, illegal pdyle rol yapmıyor, illegal pdyle rol yapmıyor diye pd win almaya oynuyor. kısır döngü gibi, asla çözülemez.
Polisler wine oynamadan win alır dostum bu bir gerçek. Gerçek hayatta da hiçbir mahkum polisten kaçamıyor eğer büyük bir mafia babası değilse, gerçi John Gotti gibi bir adam bile yakalandı..
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: Bill_Twisted - 10 Temmuz 2025, 18:19:45
Alıntı yapılan: rami - 10 Temmuz 2025, 14:29:34Adamın bahsettiği hapishane rolleri "PD'ye sıkayım hapse gireyim NC atayım çıkayım" kafasında duranlar için değil, yaptığı illegal rolü derinlemesine ve gerçekçi yapan oyuncular için olduğu zaten AR-GE metninin her bir kelimesinden akıyor. İllegal roller olması vs. gibi iletiler AR-GE'yi desteklemez üstüne zarar verir.

Şahsi fikrimle cevap veriyorum, gayet mantıklı. Az önce söylediğim oyuncu tipini de bir nebze olsun sunucuda rol yapmaya zorlayacak mantıklı bir sistem önerisi (bana göre). Full desteğim! Fakat eklemek istediklerim var, ARGE'nin sırasına göre giderek bunlara ekleme yapacağım, çok spesifik olacak sistemden ziyade oyunculara kalmış şeyler olabilir.

Bahsi geçen A ve B blokları arasında dönecek hapishane kavgaları, alan mücadeleleri ve hatta hapishane üzerinde açılacak. Hapishane içerisinde gerçekleşmesi muhtemel CK rolleri için CK kurallarının yalnızca hapishane bazında esnetilmesi de olası bir karar olabilir.

Hapishane çeteleri birlikleriyse net bir şekilde fazlasıyla renk katacak bir nokta. Kesinlikle bu tarz bir sistemin içinde hapishane çeteleri olması gerekiyor. Hapishane içerisinde ayrı bir hood sistemi, avlunun bölünmesi vb. durumlar oldukça güzel olabilir. Hapishaneye farklı suçlardan giren masum karakter oynayacak arkadaşlarınsa çeteler arasında ki dengeyi kuracağı farklı rollere şahitlik etmek bile aşırı eğlenceli olacaktır. Bu sistem gelirse örnek "hapishane çetesi" birliğini oluşturmak için ekibimle birlikte kollarımı sıvayacağım. Kısacası destekliyorum.
Aynen öyle rahmi ağabey, hapishane de dönecek olan roller hem mobsterlara hem çetelere hemde çok alakasız olacak ama baronların bile işine yarayacaktır. Aslında en tehlikeli çeteler hapishane de bulunan çetelerdir, hapishane'ye girdiğin zaman paranın ve şöhretin önemi kalmıyor. Her şey senin gücüne ve kuvvetine bakıyor, sokağın dışında büyük adam olupta hapishanede ölen çok insan var. Hapishane rolleri o yüzden önemli..
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: Riot - 10 Temmuz 2025, 23:16:18
 :like:
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: Shakzyy - 11 Temmuz 2025, 04:38:23
Kardeşime Destek  :cheers:
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: Beypazarı - 11 Temmuz 2025, 19:24:56
müebbet yiyenler için önemli bir arge +1
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: Casciano - 11 Temmuz 2025, 20:16:52
aslan kardeşim prison break izlemiş gelmiş ama destekliyorum ali maliğim  :heart:
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: Bill_Twisted - 11 Temmuz 2025, 20:23:51
Alıntı yapılan: Casciano - 11 Temmuz 2025, 20:16:52aslan kardeşim prison break izlemiş gelmiş ama destekliyorum ali maliğim  :heart:
Kanka güzel dizi de, ben zaten hapishane rolü yapmış birisiyim ya..
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: Bill_Twisted - 11 Temmuz 2025, 20:24:51
Alıntı yapılan: Beypazarı - 11 Temmuz 2025, 19:24:56müebbet yiyenler için önemli bir arge +1
Kanka müebbet yemene de gerek yok, hapishane de afk atmakla zaten rol gelişmez bir sunucuda. İnsanların da beraber rol yapması lazım, zaten müebbet yiyen adamlar gene müebbet yememiş insanlarla hapishane de rol döndürebilir. Hem müebbet yiyenler açısından hemde illegal rol açısından falan gayet önemli bir roldür hapis rolü.
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: BurakFROSTY - 15 Temmuz 2025, 12:56:25
 :like:  :like:
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: 1Er - 15 Temmuz 2025, 13:19:09
 :like:  :like:  :like:
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: Dono - 15 Temmuz 2025, 13:24:14
 :like:
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: kyreniathegreat - 15 Temmuz 2025, 14:14:49
Umarım olur, destek.  :cheers:
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: Ariesz - 15 Temmuz 2025, 14:20:32
destek
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: Bill_Twisted - 15 Temmuz 2025, 14:21:18
Alıntı yapılan: kyreniathegreat - 15 Temmuz 2025, 14:14:49Umarım olur, destek.  :cheers:
Olursa eğer sunucudaki birçok şeyin değişeceğine inanıyorum.
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: tophanelikilla - 15 Temmuz 2025, 14:55:49
 :like:  :like:  :like:  :like:  :like:  :like:
Başlık: Ynt: Hapishane Rolleri
Gönderen: qu1et - 15 Temmuz 2025, 15:20:48
 :like: