Selamlar. Bilindiği gibi birliklerin R20 ve R19 rütbelerinde bulunan kişilerin aldığı sicil birliklerinin sahip olduğu onaylardan birisinin doğrudan alınmasına yol açıyor, en sonda ise sistem onayı alınarak birlik onaysız duruma düşüyor ve onay alma süreci sıfırdan kurulan bir birliğin süreciyle aynı kapsamda ilerliyor.
Bu nedenden dolayı örneğin üç yüz sayfa tanıtıma sahip bir birlik bile doğrudan onaysız birlik statüsüne düşebiliyor ve hiç kurulmamış bir birlikle bile aynı kategoride bulunuyor.
Birlik liderlerinin alacağı cezanın birliklerinin onay türüne göre düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Örneğin sivil, birlik lideri olmayan kişi DM ihlalinden 1000 dakika ceza yiyorsa, sistem onaylı bir birliğin lideri 2000, sistem ve hood onaylı birliğin lideri ise 3000 dakika ceza yesin fakat birliklerinin onaylarına müdahale edilmesin. Sürekli sicil durumunda ise birliğin onaylarının alınıp alınmayacağı veya birliğin kapatılıp kapatılmayacağı tabii ki yönetimin verebileceği bir karar fakat liderlerin aldığı sicillerde sicilin içeriğinden bağımsız doğrudan onaylarına müdahale edilmesinin haksız olduğunu, her şeyi sıfırdan başlatıcı bir etkisi olduğunu düşünmekteyim. DM burada örnek olarak verildi, konu sadece DM ihlalini ele almıyor. Diğer bir örnekle Brawl Kural İhlali yapan birisiyle DM ihlalini yapan birisinin aynı cezayı alıyor olmasını ele aldım. Yani ağır ve ağır olmayan siciller aynı kategoride görülüp doğrudan onaylara etki edebiliyor.
RinaV:Birlikler adlı Discord sunucusunda 3 mayısta eklenmiş kurala göre liderin hangi sicili aldığı fark etmeksizin sicil aldığı an doğrudan onaylarından birisinin gideceği yazıyor. Kimsenin bilerek ihlal yapmak istediği bir ortamda da olmadığımız için en ufak ve bazı zamanlarda farkında bile olmadan yaptığımız bir ihlalin doğrudan birlik onaylarını etkilemesinin doğru olmadığı düşüncesindeyim.
3 Mayıs Tarihli Eklenen Kural: Herhangi bir birliğin R19 veya R20 yetkisine sahip liderlerinden biri sicil aldığı takdirde, hangi gerekçeyle alınmış olursa olsun, birlik onaylarından biri otomatik olarak alınır.
Katılıyorum, daha mantıklı, destek verildi.
Katılıyorum, mantıklı destekliyorum.
katılmıyorum, eğer bir birlik yönetiyorsan belli başlı sorumlulukları göz önünde bulundurman gerekir.
Desteklemiyorum, Dm gibi bir suçu işlerken dikkat edilmesi gerek, 1000dk yerine 3000dk yese bile 2 gün afk attığında bitiyor, bende birlik lideriyim ben böyle bir şey olsa çok kasmam açıkcası yatacağım 3000dk derim geçerim, şuanda bulunan sistem güzel, R19 ağır olmayan bir sicili kasıtsız olarak yediyse eğer onay durabilir farklı bir yaptırım uygulanabilir.
Alıntı yapılan: sariishin - 16 Mayıs 2025, 20:06:44katılmıyorum, eğer bir birlik yönetiyorsan belli başlı sorumlulukları göz önünde bulundurman gerekir.
Haklısın da argenin içeriği zaten liderleri kural ihlallerinden kurtarmaya veya onlara bir ayrıcalık tanımaya yönelik değil. Hangi ihlal olduğundan bağımsız sadece tek ihlalden onayların alınabiliyor olması asıl konu. Kurallarda zaten her ihlalin bile aynı cezası yokken, birliklerin onaylarının alınmasında ihlal ayırt edilmiyor olması üzerine açıldı bu arge.
Alıntı yapılan: Reigen - 16 Mayıs 2025, 20:08:55Desteklemiyorum, Dm gibi bir suçu işlerken dikkat edilmesi gerek, 1000dk yerine 3000dk yese bile 2 gün afk attığında bitiyor, bende birlik lideriyim ben böyle bir şey olsa çok kasmam açıkcası yatacağım 3000dk derim geçerim, şuanda bulunan sistem güzel, R19 ağır olmayan bir sicili kasıtsız olarak yediyse eğer onay durabilir farklı bir yaptırım uygulanabilir.
Argede DM'yi örnek olarak verdiğimi belirttim, ihlal jail sürelerine göre yapılacak bir şey değil yani bizim senin dediğin gibi "3000 dk yatarım geçerim" gözüyle baktığımız bir şey değil. Cezası fark etmeksizin ihlal yapmamaya dikkat ediyoruz. Senin de söylediğin gibi, ağır olmayan ve ağır olan siciller varken alınan sicilin ne olduğuna bakılmaksızın doğrudan onayların alınabiliyor olması burada asıl konu. Şu an argede eleştirdiğim sistem zaten kasıtsız olsa bile sicil alındığı an onayların da gidebiliyor olması. Aynı şeyi söylüyoruz bir bakıma aslında.
Alıntı yapılan: sariishin - 16 Mayıs 2025, 20:06:44katılmıyorum, eğer bir birlik yönetiyorsan belli başlı sorumlulukları göz önünde bulundurman gerekir.
Katılıyorum, destek verildi.
Sonuna kadar destek. Her insan hata yapabilir, kimse mükemmel değildir. Bu olayı yaşadığınızda anlarsınız Argenin değerini. :anlas2:
Böyle iyi :like:
desteklemedim, kurallar belirli. r20 ve r19 sahibi kişiler birlik açıyorsa yaptıkları işlere dikkat etmeli
Alıntı yapılan: #rockstar - 16 Mayıs 2025, 21:20:57desteklemedim, kurallar belirli. r20 ve r19 sahibi kişiler birlik açıyorsa yaptıkları işlere dikkat etmeli
Katılıyorum, destek verildi.
Katılıyorum, destekliyorum.
:onay: :onay: :onay:
Alıntı yapılan: winteroad - 16 Mayıs 2025, 20:40:54Alıntı yapılan: sariishin - 16 Mayıs 2025, 20:06:44katılmıyorum, eğer bir birlik yönetiyorsan belli başlı sorumlulukları göz önünde bulundurman gerekir.
Haklısın da argenin içeriği zaten liderleri kural ihlallerinden kurtarmaya veya onlara bir ayrıcalık tanımaya yönelik değil. Hangi ihlal olduğundan bağımsız sadece tek ihlalden onayların alınabiliyor olması asıl konu. Kurallarda zaten her ihlalin bile aynı cezası yokken, birliklerin onaylarının alınmasında ihlal ayırt edilmiyor olması üzerine açıldı bu arge.
kankam, kurallar net ve açıktır. sunucuda oynuyorsan ihlal yapmayacaksın özellikle birlik yönetiyorsan. herkes sorumluluklarının farkında olmalı. ihlal ihlaldir.
DESTEK :cheers:
Yaptıkları sosyal rolün kalitesini yakınen bildiğimiz ve gerçekleştirdiğimiz bu ekibin daha iyi yerlere gelebilmesi için destekliyoruz :like:
bir lik konusunda acılması taraftarıyım ( destekliyorum )
Katılıyorum, mantıklı destekliyorum.
birlik yönetiyosunuz arkadaslar, sicil almazsınız olur biter :smile3: :smile3: :smile3:
Alıntı yapılan: EminTkTr - 17 Mayıs 2025, 01:20:14birlik yönetiyosunuz arkadaslar, sicil almazsınız olur biter :smile3: :smile3: :smile3:
kanka hileden banlandın la Eminim
Desteklemiyorum, gereksiz bir arge olmuş. :dislike:
yok yaa başka ne istersin baskan
Alıntı yapılan: sariishin - 16 Mayıs 2025, 20:06:44katılmıyorum, eğer bir birlik yönetiyorsan belli başlı sorumlulukları göz önünde bulundurman gerekir.
Bu kadar. Bir topluluğu temsil eden birisi nerede durup nerede durmayacağını bilmek zorunda.
Rollerde başarılar hepinize :like: Yanıtlarda yazılanlar gibi umarım tüm liderler nerede durup durmayacaklarını her zaman bilen rollerde ve davranışlarda bulunurlar, bu zaten bu argeden daha değerli bir durum. :laugh:
destekliyorum
katilmiyorum :dislike:
argeye destek vermeyenlerin legal rol yapmasi kadar sacma birsey yok
Kimse oyuna yeni başlamadığı sürece yanlışlıkla politika ihlal etmez. Kurallara uymak çok basit bir şey. Özellikle onaylı bir birlik sahibi olacak kadar oyun oynadıysanız bir zahmet politika ihlal etmeyin, edince de istemeden oldu diye savunmayla çıkmayın. Birlik onayları politikaları dikkate almayan kişilere değil, rol yapan kişilere veriliyor.
Alıntı yapılan: yeterli - 17 Mayıs 2025, 22:41:08Kimse oyuna yeni başlamadığı sürece yanlışlıkla politika ihlal etmez. Kurallara uymak çok basit bir şey. Özellikle onaylı bir birlik sahibi olacak kadar oyun oynadıysanız bir zahmet politika ihlal etmeyin, edince de istemeden oldu diye savunmayla çıkmayın. Birlik onayları politikaları dikkate almayan kişilere değil, rol yapan kişilere veriliyor.
Oyuna yeni başlayan da uzun yıllar geçiren de isteyerek veya istemeyerek kural ihlalinde bulunabilir. Burada bahsedilen asıl şey kural ihlali yapıp yapmamak değil, alınan sicil fark etmeksizin doğrudan onayın gidebiliyor olması. Ayrıca son eklenen kuraldan önce onaylar liderlerin aldığı sicillerin türüne göre gidiyordu yani onay en ufak sicilde alınan durumda değildi, bu sistem de aylarca bu şekilde devam etti ve verimli şekilde ilerliyordu. Son yazdığın "istemeden oldu" savunması da bu şekilde savunma yapanları bağlar, biz böyle bir yöntem izlemiyoruz. Ayrıca bu savunma şeklinin argeyle ilgisini de çözemedim. Kimin ne şekilde savunma yöntemi sergilediği beni ilgilendiren bir durum değil. Yorumun için teşekkürler.
Desteklemeyenlerin yüzde doksanı istisnasız bize karşı ooc kinli olan arkadaşlar. Hayır anlamıyorum burada bütün birliklere ve sunucu sağlığına yarar sağlayacak bir arge var ama gel görki kininiz aklınızı ve gözünüzü bulandırmış. Bu kadar kinlendirdiysek üzgünüm ama bir şeyleri başarmışız.
:like:
İncelendi, k/a.