RinaV

Genel => Araştırma & Geliştirme => Okunmuş AR&GE => Konuyu başlatan: KAAN - 05 Kasım 2022, 17:57:09

Başlık: BAŞKANLIK SEÇİMLERİ
Gönderen: KAAN - 05 Kasım 2022, 17:57:09
Sunucuda siyasi bir sistem olması iyi olabilir, tanılan ve yüksek bir mevkiye sahip örneğin savcı yüksek rütbeli polisler, tanınan avukatlar falan bu başkanlık seçimlerine aday olabilirler.Başkanlık için bazı radyo kanallarında adaylar açık oturum yapabilir, vaatlerinden bahsedebilir. Başkan seçildikten sonra başkan olan kişi oyundaki belirli birkaç kanunu oyun dışı yetkililerin onayı ile abartılmayacak şekilde değiştirebilir. Silah ruhsatı fiyatlarını değiştirebilir,Memur alımlarındaki kuralları değiştirebilir, bazı başkanlar ırkçılık yapabilir.
Başkan seçimleri 6 ay aralıklarla olabilir, seçimlere maksimum 3 kişi katılabilir. Çok aday isteği gelirse aralarında kura yapılır. Seçimde aday olarak seçildiğinde belirli bir tutar ödemeleri gerekir  aynı rina rp deki polislik gibi ama bu ücret yüksek mevlalarda olmalı.
Başlık: Ynt: BAŞKANLIK SEÇİMLERİ
Gönderen: Soydan - 05 Kasım 2022, 18:02:00
Bence oyunculara veya aday olan herhangi birine başkanlık verilmesi pek sağlıklı olmaz. Oylamalarda sorunlar olabilir(Hile, OOC yollar ile oy/mix, bot vs.). Başkan rolü hakkında bilgisi olmayan biri de aday olur ve seçilirse sorun çıkabilir. Yönetimin belirlemesi daha iyi olur.
Başlık: Ynt: BAŞKANLIK SEÇİMLERİ
Gönderen: KAAN - 05 Kasım 2022, 18:10:32
Başkanlara verilen haklar IC kanunları değiştirmek olacağından oyun dışı yönetime sorularak yapılacak abartı veya yanlış bir karara izin vermeyecekleri düşünüyorum.Başkanlığın verileceği oyuncular sıradan oyuncular olmayacak dediğim gibi oyundaki bir savcı veya yüksek rütbeli polisler olacak. Bu kişiler bu mevkilere gelene kadar rol kavramını gayet iyi anlar diye düşünüyorum. Oylamalar belirli bir tarihte belirli bir saat aralığında devlet binasında /oyver 1/2 gibi olursa pek sorun olacağını sanmıyorum.
Başlık: Ynt: BAŞKANLIK SEÇİMLERİ
Gönderen: yalnizlaryalnizi - 06 Kasım 2022, 15:40:03
desteklemiyorum
Başlık: Ynt: BAŞKANLIK SEÇİMLERİ
Gönderen: Joueur - 11 Kasım 2022, 18:42:05
yok.
Başlık: Ynt: BAŞKANLIK SEÇİMLERİ
Gönderen: kekemus - 11 Kasım 2022, 19:34:23
yüksek rütbeli polisin katılması saçma onu anlamadım ama normal bir şekilde başkanlık sistemi gelebilir. eyalet başkanı rolleri gayet güzel olabilir. desteklemeyenleri anlamadım
Başlık: Ynt: BAŞKANLIK SEÇİMLERİ
Gönderen: pyro - 11 Kasım 2022, 19:46:25
ben başkan olacağım gelirse
Başlık: Ynt: BAŞKANLIK SEÇİMLERİ
Gönderen: Police Sergeant II Richard Hawkings - 06 Ocak 2023, 23:33:30
Bu gelmezse bende yokum, medium rp'den çıkın artık hadi yine medium olsunda bu kadar rol kısıtlaması olmasın.
Başlık: Ynt: BAŞKANLIK SEÇİMLERİ
Gönderen: KAAN - 11 Ocak 2023, 14:14:05
Alıntı yapılan: welovelapd - 11 Kasım 2022, 19:34:23yüksek rütbeli polisin katılması saçma onu anlamadım ama normal bir şekilde başkanlık sistemi gelebilir. eyalet başkanı rolleri gayet güzel olabilir. desteklemeyenleri anlamadım
Şuanki siyasetcilere baktığında ya doktor ya avukat. Sunucudaki normal bi vatandaşın aday olması saçma olur başkan olacak kişinin tanınmış, iyi noktada olan doktor,avukat,polisler arasından seçilmesi gerekiyor.
Başlık: Ynt: BAŞKANLIK SEÇİMLERİ
Gönderen: Efrasiyab - 28 Şubat 2023, 17:16:48
Bu sistem çok sancılı bir süreç, oyuncu sirkülasyonuna bağlı. Oyuncularımız bu sisteme adepte olabilecek mi? her bir partinin görüşü farklı olur, kimi parti çevreye duyarlı olur kimi parti inşaat alanında reformlar yapar. Maximum 3 kişi katılabilirsiniz dediniz, peki bu 3 kişi kimlerden seçilir? Bu tür soruları sormamız gerekiyor.

Başkan olabilmesi için Meclis olması lazım, meclisi oturttuk diyelim ve partide kurduk bu partilerin oyuncular tarafından yani halk tarafından tanınan ve sevilmesi gereken birisi olması. çok sancılı bir süreç.

Amerikan ideolojisi bilen ve benimseyen bir karakter olması gerekiyor. Ki bunu yapabilecek kişi sayısı çok azdır.

Ben şuanlık desteklemiyorum.
Başlık: Ynt: BAŞKANLIK SEÇİMLERİ
Gönderen: DarkKnife - 01 Mart 2023, 16:48:31
Pek sıcak bakamadım dostum.
Başlık: Ynt: BAŞKANLIK SEÇİMLERİ
Gönderen: NexoS - 05 Mart 2023, 22:14:45
Alıntı yapılan: Joueur - 11 Kasım 2022, 18:42:05yok.
Başlık: Ynt: BAŞKANLIK SEÇİMLERİ
Gönderen: Hera - 07 Ağustos 2024, 16:19:32
Yaptık, oldu.