Sunucuda ki en büyük sorunlardan biri de evler maalesef. Sunucuya çok kısıtlı sayıda evler ekleniyor ve bu evler de kara borsacıların eline düşüyor. Adam 50 bin dolara aldığı evi 300-400 bin gibi uçuk rakamlara haksız kazanç elde ederek satıyor. Bir de evleri stoklayanlar var. Geçen gün reklamda adamın biri 7 tane ev satıyordu. Bunlar için birkaç fikrim var.
1) Ev satışlarında fiyat kısıtlaması getirilmeli. Evin sistemsel fiyatının maksimum %100'ü olacak şekilde satılmalı. Örneğin 100 bin dolarlık bir ev maksimum 200 bin dolara satılabilmeli.
2) Ev stokçularını engellemek için de karakterin sahip olduğu ev sayısı 2'nin üstüne çıkarsa evlere gelen vergi 2 katına çıkmalı. Böylece "Alıyım nasılsa az vergi ödüyorum" meselesi olmaz. Şimdi emlakçı rolü yapanları savunanlar çıkacaktır. Gerçek hayatta ki emlakçılar zibilyon çeşit vergi ödüyor. Bunu düşünerek bu sistem gelebilir.
3) Apartman sistemi tarzda bir sistemle ucuz evler eklenebilir. Böylelikle ev almak isteyenler kara borsacıların insafına bırakılmamış olur.
Bunlar yapılarak haksız kazançlar ve piyasanın alt üst olması engellenebilir.
Destekliyorum.
Destekliyorum belli bir orandan yüksek fiyata satılmamalı ama artık çok geç bunun için alan aldı satan sattı
Desteklemiyorum. Ne kadar saçma bir ar-ge. Parası olan önceden evleri alabilir, bunda bir sorun yok. Sistem fiyatı 50 bin olan evi max 2 katına satmak nedir dostum? Gerçek hayat oynuyorsak biraz gerçek hayata bakın
Alıntı yapılan: darkless - 02 Temmuz 2023, 18:16:12Desteklemiyorum. Ne kadar saçma bir ar-ge. Parası olan önceden evleri alabilir, bunda bir sorun yok. Sistem fiyatı 50 bin olan evi max 2 katına satmak nedir dostum? Gerçek hayat oynuyorsak biraz gerçek hayata bakın
Sunucuda gerçek hayatta ki kadar ev yok maalesef. Gerçek hayatta ki gibi olmasını istiyorsanız o zaman birden fazla evi al sat yapanlardan sistem komisyon kessin. Gerçek hayatta emlakçılar al sat üzerinden kazandıkları komisyon oranında vergi ödüyor. Buna benzer bir sistem gelsin. 50 bin dolara evi alıp 300 bin dolara satan birisi 250 bin dolarlık kar üzerinden vergi ödesin.
Destekliyorum.
Serbest piyasa
Alıntı yapılan: Toffyy - 02 Temmuz 2023, 19:32:38Serbest piyasa
Bakınız serbest piyasa ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti'nin aldığı karar.
"Stokçuluk, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde her bir aykırılık için 100 bin TL'den 2 milyon TL'ye kadar idari para cezası verilecek."
Ar-ge birden fazla ev sahibi olmayı engellemez ama sisteme belli bir düzenleme getirir. Mantıklı.
Destekliyorum!
Alıntı yapılan: MacbetH - 02 Temmuz 2023, 19:50:30Alıntı yapılan: Toffyy - 02 Temmuz 2023, 19:32:38Serbest piyasa
Bakınız serbest piyasa ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti'nin aldığı karar.
"Stokçuluk, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde her bir aykırılık için 100 bin TL'den 2 milyon TL'ye kadar idari para cezası verilecek."
Maalesef burası Türkiye Cumhuriyeti değil.
Alıntı yapılan: Metaxa - 03 Temmuz 2023, 01:55:07Alıntı yapılan: MacbetH - 02 Temmuz 2023, 19:50:30Alıntı yapılan: Toffyy - 02 Temmuz 2023, 19:32:38Serbest piyasa
Bakınız serbest piyasa ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti'nin aldığı karar.
"Stokçuluk, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde her bir aykırılık için 100 bin TL'den 2 milyon TL'ye kadar idari para cezası verilecek."
Maalesef burası Türkiye Cumhuriyeti değil.
Ekonomi öyle demiyor ama. Uçuk ev fiyatları, stokçular, fırsatçılar vs.
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Desteklemiyorum, kendinizde sistemsel fiyattan alsanız o paralara satıcaksınız neyin argesi bu alıp almamak size kalmış kimse zorla ev almıyor.
Alıntı yapılan: Emir - 03 Temmuz 2023, 03:13:39Desteklemiyorum, kendinizde sistemsel fiyattan alsanız o paralara satıcaksınız neyin argesi bu alıp almamak size kalmış kimse zorla ev almıyor.
.
Adam aldığı evi istediği fiyata satar. Açılan evler duyuru geçiliyor zaten.
Desteklemiyorum, gereksiz bir ar-ge olmuş. Serbest piyasa dahilinde ticaretler yapılıyor, sistemden ev alın kullanın.
Desteklemiyorum , Evlerin fiyatları artabilir azalabilir... Sabit bir fiyat konulması yanlış.
Arkadaşlar serbest piyasa farklı bir şey kara borsa farklı bir şey. Sunucuda bir çok ev olur. Adam konumu ve kendisi güzel evi yüksek fiyattan satar. Bu serbest piyasa. Ama sunucuda ev yok. Adam da "Nasılsa başka ev yok benim evimi almaya mecbur" kafasıyla fiyatı yükseltirse bu kara borsaya girer. Maç biletleri gibi. Önemli bir maçın biletini erken almazsanız tükenecektir. Sonra saha etrafında 300 liralık maç biletini 1000 liraya satan kara borsacılar belirecektir. Mesele bu.
DESTEKLEMİYORUM!
Destekliyorum, kapitalizm bari burada başımızı ağrıtmasın.
Destekliyorum. Tek çözüm; ev başvurusunu kim açtıysa evi ona vermek.
Maalesef ki bahsettiğin türde insanların tek amacı milyon dolarlara sahip olmak, en lüks arabalara binmek falan fistan.. Rol? Allah bilir. O yüzden çok şey yapma :)
Birden fazla evi kapmama rağmen destekliyorum.
Evler eklenip belli bir saatte satışa açılacak şekilde değiştirdiler sistemi. Onlarca kişi bir evin başında gökten anahtar düşmesini bekliyor. Ne kadar realistik!
Kişi başı tek başvuru hakkı vereceksin, ev eklenince 24 saat içinde alma hakkı vereceksin almazsa herkese açık satılacak. Kesin çözüm bu.
destekliyorumm
1 ve 2'yi desteklemiyorum evet sunucu yeni açıldı fakat ileri ki dönemlerde para bulmak araç ev ticareti rahatlıyacaktır, yani demek istediğim herkeste emen emen para olabilir evler zaten bölgesine göre açılıyor ve ona görede vergi alınıyor, fırsatçılık olucağını sanmam parası olan alsın kafasındayım bunun haricinde Üçüncü öneriye katılıyorum samp platformunda da vardı bu apartman tarzı yerler çoğaltılabilir aynı şekilde üst kasabayada motel tarzı yerler eklenebilir oyun zevkini daha çok arttıracağını düşünüyorum.
Benim düşüncelerime göre evler başvuruyla açıldığı için ve kapalı olduğu için oluyor. Şahsi fikrim ev başvuru sistemi kaldırılmalı ve evler tüm mape eklenmeli. Karaborsa problemi böyle çözülebilir...
Destekliyorum.
Alıntı yapılan: Akın - 04 Temmuz 2023, 00:59:381 ve 2'yi desteklemiyorum evet sunucu yeni açıldı fakat ileri ki dönemlerde para bulmak araç ev ticareti rahatlıyacaktır, yani demek istediğim herkeste emen emen para olabilir evler zaten bölgesine göre açılıyor ve ona görede vergi alınıyor, fırsatçılık olucağını sanmam parası olan alsın kafasındayım bunun haricinde Üçüncü öneriye katılıyorum samp platformunda da vardı bu apartman tarzı yerler çoğaltılabilir aynı şekilde üst kasabayada motel tarzı yerler eklenebilir oyun zevkini daha çok arttıracağını düşünüyorum.
1 en azından geçici süreliğine gelmeli bence. Ev sayısı artana kadar.
2 olmalı. Yoksa herkes zengin emlakçı rolü çevirir.
Alıntı yapılan: MacbetH - 04 Temmuz 2023, 02:17:00Alıntı yapılan: Akın - 04 Temmuz 2023, 00:59:381 ve 2'yi desteklemiyorum evet sunucu yeni açıldı fakat ileri ki dönemlerde para bulmak araç ev ticareti rahatlıyacaktır, yani demek istediğim herkeste emen emen para olabilir evler zaten bölgesine göre açılıyor ve ona görede vergi alınıyor, fırsatçılık olucağını sanmam parası olan alsın kafasındayım bunun haricinde Üçüncü öneriye katılıyorum samp platformunda da vardı bu apartman tarzı yerler çoğaltılabilir aynı şekilde üst kasabayada motel tarzı yerler eklenebilir oyun zevkini daha çok arttıracağını düşünüyorum.
1 sürekli olarak devam ettirilebilir bence, sampta vardı apartman vardı apartmanın içerisinde 30 bin 45 bin civarı evler vardı buraya da uyarlanabilir diye düşünüyorum herkesin ev sahibi olması için fırsat.
1 en azından geçici süreliğine gelmeli bence. Ev sayısı artana kadar.
2 olmalı. Yoksa herkes zengin emlakçı rolü çevirir.
Sistem fiyatı 60.000 Dolar bir eve 3.000.000 fiyat çekiyorlar. Kesinlikle önüne geçilmesi gerekiyor