Şehirde birçok mafya, gang gibi yerler mevcut ve onların ellerinde tuttukları sokaklar ve mahalleler var. Sunucuda mafyaları ve illegal birliklerin yer alacağı bölge kapma, alma savaşlarının olması tarafındayım. Bunun için mafya hesaplaşmaları, çetelerin bölge kontrol etmesi gibi birçok şey.
Ally.
Mafyalar kendi aralarında ittifak kurarak hakim olacakları bölgelerde, ve kendi bölgelerinde yapacağı uyuşturucu, silah, kadın ticareti gibi birçok şey anlaşmalar doğrultusunda kabul edilecek. Düşmanlar bölgeleri ele geçirmeye çalıştığında Ally'e bildirim gidicek ve savaş o zaman başlıcak. Etkinliklere katılan oyuncuların üstünde Ally adları olacak. Böylece karmaşadan ve birçok olaydan kendilerini kurtarıcaklar.
Harita kapma (Truf)
Santosun belli yerlerinde hakimiyet sağlamak adına çeşitli adımlar atılabilir. Birçok mafya onlara verilen bölgeleri büyültme, gerek olmadıkça karşı tarafın bölgesin elegçirmesine yönelik politikalar sunulabilir.
Örneğin: Truf yapmak için geçerli bir sebebin olması lazım. (İki birlik arasında çatışma, rolsel sürtüşmeler, gerginlikler esir durumu) gibi faktörler ile savaş açmak admin yönetimince kabul edilmesi gerekmekte. Bölgesi kalmayan mafya birlikleri en son (Capital) ana bölgesini kaybettiğinde birlik yöneticisi ck olur ve mafya dağılır.
(ss)
Dm olmasına teşvik edici bir sistem: Hayır, bu iki mafya çete oluşumları bölgelerini ve dostları korumak adına, rol çeşitliliğinin ve yeni birliklerin zemininin kurulmasına sebep olabilir. Örnek vereyim eğer bir çete o bölgesini koruyamayacak kadar güçlü değilse yıkılır.
Bu olaylar dm değildir ve olamaz. Birçok çete mensubu ölümü göze alarak yaşamakta her hangi bir an olara ateş edileceği korkusu ile sürekli tetikte olması lazım. Şehrin hikayesi yok ve bu şehrin bir hikayeye ihtiyacı var. Örneğin A mafyasının, B mafyası ile arasında geçen çatışmanın tüm santosun duyması gayet normaldir.
Turf war bence roleplay sunucuna saçma olacaktır. Ama yine de kararsız kaldım.
Alıntı yapılan: MacbetH - 30 Mart 2024, 00:35:28Turf war bence roleplay sunucuna saçma olacaktır. Ama yine de kararsız kaldım.
Çetelerin başka bölgeleri ele geçirmesi kadar normal bir şey yoktur. Truf war bildiğimiz üzüre dünyada çok olan bir şey. Bu nedenle birçok zenci kardeşlerimiz kendilerini mezarlarda bulabiliyor. Zaten bu yönetim desteği ile olacağı için pek sorun olmıcak
Sunucu da zaten silahın fiyatı oldukça düşük ve bölge savaşları için de sürekli silahlı çatışmaların artacağını düşünüyorum. Legal rolü yapan biri olarak desteklemiyorum, illegal rol yapsaydım eğer ne olacağını bilemediğim için kararsızım.
Roleplay oynuyoruz, takımlı ölüm maçı değil.
Alıntı yapılan: Alessa - 30 Mart 2024, 12:21:11Sunucu da zaten silahın fiyatı oldukça düşük ve bölge savaşları için de sürekli silahlı çatışmaların artacağını düşünüyorum. Legal rolü yapan biri olarak desteklemiyorum, illegal rol yapsaydım eğer ne olacağını bilemediğim için kararsızım.
Kurallar ve geçerli sebepler lafını yanlış anladınız galiba
X
yok
Rolü bile yapılmıyorken sistemi getirilmesine gerek yok.
Alıntı yapılan: Jokzilla - 01 Nisan 2024, 02:10:25Rolü bile yapılmıyorken sistemi getirilmesine gerek yok.
gerek yok