Birlik Kuralları

Başlatan señorita, 09 Ekim 2023, 18:44:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lead Admin
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 22 Mart 2025, 21:38
Toplam Oynama: 13 gün, 17 saat

Lv.19

Cinsiyet:

Kadın

Son Giriş: 23 Mart 2025, 13:24
Toplam Oynama: 2 gün, 2 saat
Cinsiyet:

Kadın

Son Giriş: 23 Mart 2025, 01:41
Toplam Oynama: 12 gün, 19 saat
Birlik: CAPELLO
Cinsiyet:

Kadın

Son Giriş: 22 Mart 2025, 23:33
Toplam Oynama: 55 gün, 10 saat
Birlik: (Yok)
RINA ROLEPLAY
60. ILLEGAL BİRLİK KURALLARI

Birliklerden sorumlu olan kişiler birlik moderatörleri ve birlik yönetiminden sorumlu yöneticilerdir.
Birlik kurallarının ihlali halinde 'Birlik Kural İhlali' kapsamında oyun veya forum cezası uygulanabilir.

Genel Birlik Kuralları

  • İki birlik arasında olan savaşlara, farklı bir birlik sebepsiz yere giriş sağlayamaz. Savaşa katılması için gerekli bir sebebi olmalı ve bunun kanıtlarını bulundurmalıdır.
  • Bir birlik yönetim tarafından yazılan kurallara uymaması durumunda, süreklilik göstertecek şekilde kural ihlalleri yapması sonucunda oluşum uyarı yapılmadan kapatılabilir.
  • İllegal birlikler telsiz kullanamaz. (Motor kulübü ve mafya birlikleri için geçerli değildir.)
  • Birlikler kendi kazandığı hood bölgesini başkasının kullanımına açamaz. (Kişisel düşmanınız Onaylı Hood sahibi ile halihazırda aktif rolde ise inip bölgeye ateş açamazsınız fakat aktif çatışmada/kovalamada kaçıp orada beklerse ateş açma hakkına sahipsiniz. Onaylı Hood sahibi birliğin orada aktif bulunmadığına dikkat edin.)
  • Saldırı yapmak istediğiniz hood onaylı birliğe saldırmadan önce birlik yöneticilerinden izin alınmalı, bu belgelenmelidir.

Yasaklanmış Birlik Konseptleri

  • Üst Yönetim tarafından aktif hale getirilmemiş resmi birliklerin rollerini canlandırmanız yasaktır.(LSSD,DOC,FBI vb.)
  • Gerçek hayatta var olan yada dizi/film/oyunda yer almış birlikler sunucuda faaliyet gösteremezler. (İstisna: MC birlikleri gerçekte bulunan bir motor kulübünün kolu olarak varlık gösterebilirler.)

Birlik Tanıtım Kuralları

  • Birlik tanıtımı özgün olmalıdır, çalıntı veya herhangi bir sunucuda (daha önce açılmış bir birlik dahil) daha önceden varolan bir birlik tanıtımından görüntüler kullanılmamalıdır.
  • Tanıtım içerisinde, tanıtımı aktif tutmak amacı ile "spam" tarzı yorumlar yazmak yasaktır, tanıtımı göz önüne çıkartan boş yorum yapmak buna dahildir.
  • Konu içerisinde bir başka birliğe veya kişiye karşı hakaret-aşağılayıcı yorum yapmak yasaktır, konu sadece forum kurallarına uygun bir şekilde eleştirilebilir.
  • Birlik konuları her zaman aktif tutulmalıdır, yöneticiler tarafından aktif tutulmadığı farkedilen konular kilitlenerek arşive kaldırılabilir, sorumluluk size aittir.
  • Birlik içerisindeki görüntüler ve birlik tanıtımının görselleri düzgün bir biçimde olmalıdır, bu sizin onay almanızda büyük rol oynayacaktır.
  • Birlik tanıtımı üzerinde tek role ait ekran görüntülerinizi 3 yanıttan fazla olacak şekilde atmanız yasaktır ve tanıtımınızın belirsiz süreyle kilitlenmesine neden olabilir.

Birliğe Alım

  • "Birliğimize katılmak isteyen var mı?", "Ailemize katılmak isteyen var mı?" tarzı konuşmalar ve reklamlar yapmak kurallar gereğince yasaktır, alım yapan birlik üyeleri ve katılacak olan kişi bu olaydan sorumlu tutulur.
  • Holdingimize yada şirketimize şöför, koruma aranır tarzında reklam verip illegal birliğe üye almanız yasaklanmıştır.

Sistem Onaylı Birlik Lideri Hakları

  • Sistem onaylı birlik liderlerinin kaçırılması yasaktır.
  • Sistem onaylı birlik liderlerinin kaçırılması halinde onur kırıcı, aşşağılayıcı roller yapılması yasaktır.
  • Birlik liderleri kendi aralarında rol iptal edebilirler.
  • Sistem onaylı birlik liderine birliğinin bulunduğu bölgede farklı bir birlik tarafından haraç kesme rolü yapılamaz.

Hood Haraç Kuralları

  • Birliğinizin hood bölgesinde bulunan işyerleri veya ev sahiplerine haraç kesme rolü yapabilirsiniz ancak hood bölgenizin dışındaki alanlarda haraç kesme rolü yapamazsınız.
  • Sistemsel mafya, çete, mc türü içeren birlikler alabilir.
  • İş yerinden en fazla 10.000$ alınabilir.
  • Haraç aldığınız bölgeden tekrar alabilmeniz için en az 7 gün geçmelidir.


Genel Kurallar

  • Birlik kuran oyuncu, birlik kuralları listesini kabul eder ve bunlara uymayı taahhüt eder.
  • Bu kuralların göz ardı edilmesi, oyuncuyu sorumluluktan muaf tutmaz.
  • Birlik Moderatörü, herhangi bir zamanda kurallar listesini düzenleme hakkını saklı tutar.
  • Kurallar statüsündeki birlik lideri&liderleri kurallara uymayı taahhüt eder.
  • Onaylı birlik statüsünü elde etmek için liderin forumda bir konu oluşturması, onu güzel ve yetkin bir şekilde düzenlemesi, ekran görüntülerini yeni durumlar veya videolarla düzenli olarak güncellemesi gerekir. Diğer şeylerin yanı sıra, gereksinimleri karşılamanız gerekir.
  • Onaylı birlik olmak için gerekenler: Buradan ulaşabilirsiniz.
  • Birliğin üyeleri, sunucunun kurallarını ihlal ederek yönetimden sık sık cezalar alıyorsa, savaşa katılamaz.
  • Birlikten birliğin kurucusu sorumludur. Kuruluş üyeleri tarafından üçüncü taraf yazılımların kullanılmasına ilişkin birkaç kanıt kaydedilirse, birliğiniz kapatılır.
  • Diğer birliklere savaş ilan etmek için bir IC nedeninizin olması gerekir. (Basit nedenler geçersiz sayılır)
  • Birlikler arası düşmanlıklar kapsamında aranızdaki çatışmalar için Ticket açarak izin almalısınız. İzin aldığınızda izleyeceğiniz yol sırasıyla Raid, PK War ve CK War şeklinde olacaktır.
  • Savaş gerekçeniz yönetim tarafından geçersiz olarak sayılırsa iki birlik birbirine sıktığı taktirde DM süresinde ceza alabilir.
  • Savaş sürecinde iki birlikten biri ihlal yaptığı taktirde birlik mağlup sayılır ve yaptırım uygulanabilir.
  • Savaşa birlik dışından kişi getirildiği taktirde, kişi ve/veya kişileri savaşa dahil eden birlik mağlup sayılır.
  • Savaş kurallarında inisiyatif en az durumdadır, 1 birlik üyesinin ihlali tüm birliği etkileyebilir.
  • Birlikte belirli süreyle olan bazı kişiler ticket üzerinde size bildirilecek ve savaşa dahil edilmeyecektir, edildiği görülürse birlik mağlup sayılacaktır.
  • Savaş süresince birliğe üye alımı yapılması yasaktır, yapan taraf mağlup sayılır.
  • Ticket üzerinde verilen izinler dışında (Raid, PK War ve CK War) düşman birliğe ateş ettiğiniz taktirde DM kapsamında ceza alabilirsiniz.
  • Sistem onaylı birlik değilseniz Savaş Sisteminin dışında kalırsınız ve DM kapsamında cezalandırılırsınız.
  • Kurallar kapsamında savaşmak için ticket açarken Birlik Tanıtımınızı, karşı tarafın Birlik Tanıtımını ve sebebinizi detaylı bir şekilde anlatmalısınız. Savaş gerekçesi yönetim tarafından kabul edilmediğinde itiraz hakkınız bulunmaz.

3. Savaş Kuralları

  • Savaşa katılan tüm üyelerin, birlikte en az 20 günlük süreç geçirmesi gerekiyor.
  • Savaş IC bir olaydır.
  • Savaş yetkilinin belirlediği saatler arasında yapılır.
  • Her birlik günde 2 kez savaş başlatma hakkına sahiptir.
  • Sadece lider ve yardımcısı savaş ilan edebilir.
  • Savaş zamanını birlikler bir birbirleri ile OOC iletişime geçerek özel bir Discord kanalında birlik yönetiminin verdiği aralık tarihinde anlaşma yapmaları gerekir.
  • Karşı tarafın ve izleyen yöneticinin bildirimi ile savaş zamanının ertelenmesi veya saldırının iptal edilmesi mümkündür.
  • Savaşın zamanı 10 dakikadan fazla ertelenmesi yasaktır.
  • Taraflardan herhangi biri, belirlenen savaş zamanından en az 5 dakika önce hazırlıklarını tamamlamış olmalılardır aksi taktirde savaş iptal edilir.
  • Bir başka birlik üyesinin yardımcı olmak için savaş halindeki birliğe diğerine transfer olmasına izin verilmez.
  • Her iki tarafında katılımcı sayısı 8 ila 20 kişidir.
  • Savaş için katılanların sayısı öncelikle birlik liderleri tarafından belirlenir ardından birlik yönetimi tarafından onaylanan kişiler savaşa girebilir eğer ki belirlenmez ise savaşı kaybetmiş sayılırsınız.
  • Liderlerin karşılıklı anlaşması ile izin verilen katılımcı sayısının aşılmasına izin verilir.
  • Her iki taraf da önceden belirlenenden daha fazla veya daha az sayıda üye ile savaşa gelemez. (Birlik uyarısı ve kaybetmiş sayılır.)
  • Savaşın başlamasından sonra, tüm katılımcılar zamanlayıcının 5 dakikadan az kaldığı ana kadar, belirlenen savaş bölgesinin meydanına girmelidir.
  • Savaş sırasında bölgenin dışına çıkmak yasaktır.
  • Saldıran oyuncular savaş alanına ilk önce girerler.
  • Atlama yöntemiyle tırmanılamayan ulaşılması zor yerleri işgal etmek yasaktır.
  • Savaş sırasında oyuncuları sistemsel yaralı durumdayken kaldırmak/sürüklemek/bölgeden çıkarmak yasaktır.
  • Savaş sırasında sağlık yenileme kullanılması yasaktır. (Hapis işlemi uygulanır, itiraz kabul edilmez. Örnek: Ben kendim güvende hissettim, burada kimse yoktu vs. vs. itiraz kabul edilmez)
  • Savaşın başlamasından hemen sonra, savaşındaki her katılımcı bir video kaydetmeye başlamalı ve onu çatışmanın sonunda bitirmelidir.
  • Her katılımcı 7 gün süreyle savaşa ait bir video kaydı tutmakla yükümlüdür.
  • Video, herhangi bir düzenleme veya işleme tabi tutulmadan eksiksiz olmalıdır. Video kalitesi en az 720p olmalı ve savaş sırasındaki iletişim kaydıyla birlikte orijinal sese sahip olmalıdır.
  • Nezaret eden yönetici, 7 gün içinde savaştan belirli oyunculardan bir video kaydı talep etme hakkına sahiptir.
  • AFK kalmak, ayrıca savaşın sonuna kadar oyundan çıkmak yasaktır.
  • Bir katılımcı oyundan ayrıldığında veya crash yediğinde bir çökme kanıtı sağlamalı ve zamanlayıcı sona erene kadar savaşı bölgesine girmelidir.
  • Savaş sırasında taraflardan biri oyunda olmazsa kaybetmiş olarak sayılacaktır.



Savaş çeşitleri aşağıda gözükmektedir. Çete rolü yapanlar ise öncelik brawl rollünden başlar, ardından kademe kademe ilerler. Tüm birlik liderlerleri ve oyuncular savaşla ilgili  tüm kuralları okumuş kabul edilir olağan bir durumda birliğe uygulanan işlem veya kişisel işleme itiraz hakkı bulundurulamaz.

Spoiler:
Brawl:
  • İki tarafta çete ise izlenecek ilk yol Brawl'dır yapılan Brawl sırasında Sunucu Politikaları ve Genel Oyun Kuralları kapsamında BRAWL KURAL İHLALİ geçerli olacaktır.

RAID:
  • Savaşmak için ticket atan tarafın geçerli sebebi varsa karşı tarafın bölgesi kırmızı olarak işaretlenecektir.
  • Açılan ticket üzerinde sizlere belirli tarih ve saat aralığı verilecektir, verilen tarih ve saat aralığında savaş açmak sizin sorumluluğunuzdadır.
  • Saldırı alacak birlik alanı kırmızı işaretlendiğinde savunan taraf saldırı olacağının rolünü sergileyebilir.

PK War:
  • Birliklerin kendileri arasında en az 1 Raid atmış olması gerekiyor.
  • Birlik üyelerinin hastaneye gönderdikleri kişileri ekran görüntüsü olarak alıp yönetime iletmesi gerekiyor.
  • Savaşı kaybeden tarafın, iki hafta boyunca, diğer birliğe karşı rollerde alttan alması gerekiyor. Hiçbir şekilde agresif rol yapılamaz, yapıldığı takdirde Fear RP nedeniyle işlem uygulanacaktır. Bu durumda birliğe de işlem uygulanabilir.


CK War:
  • Birliklerin kendileri arasında en az 1 PK War atmış olması gerekiyor.
  • Birlik üyelerinin hastaneye gönderdikleri kişileri ekran görüntüsü olarak.
  • Savaşı kaybeden tarafın, iki hafta boyunca, diğer birliğe karşı rollerde alttan alması gerekiyor. Hiçbir şekilde agresif rol yapılamaz, yapıldığı takdirde Fear RP nedeniyle işlem uygulanacaktır. Bu durumda birliğe de işlem uygulanabilir.