Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Keylogger & Dolandırıcılık hk.

Başlatan Hydraizm, 09 Kasım 2019, 20:13:28
Okunma sayısı 12949 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı RN-RP

Management
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Lv.
Köken:
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik:
Keylogger & Dolandırıcılık hk.
« : 09 Kasım 2019, 20:13:28 »
Silahçıda, veya herhangi bir yerde yapacağınız alışverişte /takas sistemini kullanın. Sistem dışında alışveriş yapmayın, “50k at silah alıp atayım” tarzında konuşmalara itimat etmeyin.

RINA ROLEPLAY
Son güncelleme:  02.04.2022 - 15:51

Dolandırıcılık yapanlara ne oluyor?

• Dolandıran kişi yasaklanır ve dolandırdığı para miktarına el koyulur. Sunucu üzerinde ağırlıklı olarak birden fazla kişiyi dolandırıp daha sonrasında yan hesaplarına aktaran kişilerin tüm hesapları bulunup sunucudan kalıcı olarak yasaklanır. Bunun yanı sıra bütün mal varlıklarına da el koyulur.

Dolandırılmamak için ne yapmam gerekiyor?

• Dolandırıcılık şikayetlerini görmediğiniz için fazla dolandırıcı olmadığını düşünüyorsunuz, ancak bu durum kesinlikle düşündüğünüz gibi değil. Sistem dışı ticaret yapmayın, sistem dışı ticaret yaptığınızda dolandırılma ihtimaliniz daha yüksek olur. Silah almaya gittiğinizde kesinlikle şu PM'lere kanmayın; "kanka üzerimde para yok, V.I.P'im var at para silah alayım", "Kanka yemin ediyorum dolandırmam admin cağır istersen, video al, ss al fark etmez, c-ban izni veriyorum" tarzı durumlara kesinlikle inanmayın.

Takas & silahsat komutu

• Sunucu üzerinde yapılan araç ticaretleri durumunda kesinlikle sistemleri kullanmanız gerekmektedir. Sistem dışı olan kullandığınız tüm durumdan yönetim sorumlu tutulamaz. Örnek olarak silah alırken veya satarken /silahsat komutunu kullanmanız gerekmektedir. "/silahsat komutunda ekranım simsiyah oluyor, oyunum kapanıyor, crash alıyorum" tarzı konuşmalara kesinlikle itimat etmeyin. Böyle bir bug bulunmamaktadır.

Mobilya hakkında gerekli bilgiler;

• Herhangi bir kişiye mobilya yaptırırken, öncelikle evinizin içerisinde olan mobilyaları, veya mobilyasız olan evinizin kanıtlarını almanız gerekir. Daha sonrasında karşı tarafla anlaştığınız para mevlası, evin tam olarak hangi bölgelerine mobilya yapılacağı konusunda olan tüm konuşmalarınızı kayıt altına almalısınız. Aksi taktirde yapılan diğer konularda net bir şikayet yanıtlanma durumu söz konusu olamaz. Şikayetiniz aksar, iki tarafla gerekli konuşma gerçekleşir. Eğer bu duruma düşmek istemiyorsanız kanıtlarınızı tam alın.
  • Mobilya yaptırırken karşı tarafın güvenirliğini test edin. Öncelikle mobilyalar için belirli bir miktar para ödeyin. İş bittiğinde karşı tarafa paranın tamamını ödemeniz tavsiye edilir. Diğer durumlarda, eviniz yapılmadan dolandırılabilirsiniz.

OOC Ticaret

• Sunucu üzerinde OOC yüklediğiniz paraları kesinlikle oyun içerisinde herhangi bir mal varlığına değişme yapmayın. Nitekim bu tarz durumlarda, öncelikle bakiyeyi gönderdiğiniz için dolandırılırsınız. Daha sonrasında şikayet açtığınızda o bakiyeye el koyulur ve aynı zamanda size geri iade edilmez.

Para at, katlayıp geri vereyim

• Kesinlikle böylelerine inanmayın, paranızı kendiniz de katlayabilirsiniz. Dolandırıldığınız taktirde yönetim sorumlu değildir.

Uzlaşma

• Şikayeti geri çekmesi için bir miktar para vermeniz tamamen sizin sorumluluğunuzdadır. Dolandırıldığınız taktirde yönetim sorumlu değildir. Bu durum zararı karşılamayı talep ettiğinde geçerli değildir. Eğer zararı karşılamayı kabul ettiyse ve bunu net bir şekilde kanıtlayabiliyorsa, karşı taraf şikayeti geri çekmek zorundadır.

Taksi

• Yaralıya düşürüp, taksiyle gezdirme olayları biraz fazla oluyor. Düzgün AFK bırakmayıp veya oyununuzda Addon kurulu diye AFK gözükmemeniz ve bunun sonucunda bunu yaşamanız sizin hatanız oluyor. Yönetim olarak biz bu durumda işlem uygulamıyoruz. Gerçekleşen bir rol sonucu yaralıya düştünüz ve sizi taksiye atıp öyle gezdirirlerse o zaman dolandırıcılığa girer.

Araç satışı (Yanlışlıkla $5 sattım)

• Sistemsel istek atmadan önce fiyat anlaşma rolünü yapın, isteği en sona bırakın. Bunların ekran görüntülerini alın. Eğer x miktarına anlaştığınıza dair ekran görüntünüz yoksa, olumlu bir sonuç alamazsınız.

Masa zarı

• Zar duellosu için zaten bir sistemimiz mevcut, o sistemi kullanmayıp kendiniz sistem dışı zar oynarsanız bu sizin sorumluluğunuzdur. Dolandırıldığınız taktirde yönetim sorumlu değildir.

Silah satışı esnasında gasp

• Silah satışı illegal bir şeydir, bu yüzden her şeyi göz önünde bulundurmalısınız. Bu tür şeylerde başınıza her şey gelebilir. Dolandırıcılık söz konusu değildir.

Masör

• Masör rolünüzü gerçekleştirmeden önce x miktarına anlaştığınıza ve kaç dakika süreceğine dair rol ekran görüntüleri almanız gerekir. Aksi taktirde şikayet olumlu bir sonuca varamaz.
4

Çevrimdışı Hera

Management
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 15 Ekim 2024, 13:58
Toplam oynama: 466 gün, 18 saat
Son giriş: 27 Temmuz 2024, 23:35
Toplam oynama: 4 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Renee Cowan Lv.37
Köken: İtalyan
Son giriş: 05 Ağustos 2024, 01:22
Toplam oynama: 1 gün, 15 saat
Köken: Arap
Son giriş: 27 Temmuz 2024, 19:16
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
Keylogger & Dolandırıcılık Hakkında Bilgilendirme
« Yanıtla #1 : 24 Ocak 2020, 04:00:35 »
Discord platformu üzerinden gelen exe vb. tarzı programları emin olmadan çalıştırmayın. Keylogger vb. durumlar için oyun bilgileriniz ele geçirilebilir. Bunun yanı sıra, daha önemli olan kredi kartı bilgileriniz ele geçirilebilir.
3

Çevrimdışı Hera

Management
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 15 Ekim 2024, 13:58
Toplam oynama: 466 gün, 18 saat
Son giriş: 27 Temmuz 2024, 23:35
Toplam oynama: 4 gün, 0 saat
Renee Cowan Lv.37
Köken: İtalyan
Son giriş: 05 Ağustos 2024, 01:22
Toplam oynama: 1 gün, 15 saat
Köken: Arap
Son giriş: 27 Temmuz 2024, 19:16
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
Ynt: Keylogger & Dolandırıcılık hk.
« Yanıtla #2 : 21 Mart 2021, 13:02:10 »
Güvenmediğiniz dosyaları kesinlikle çalıştırmayın, yeni bir yöntem türemiş. Virüslü göstermesede o EXE veya BAT dosyasını çalıştırdığınızda siz farketmeden discord giriş tokeniniz kullanıcıların eline geçebilir ve discord hesabınıza giriş yapabilirler.
8